fbpx

RUSTIKT GOLV

 

Naturligt trägolv är utan tvekan väldigt populärt. Fler och fler vill njuta av det naturliga träets skönhet, täckt med imponerande ritning av årsringar och kvistar. Barlinek erbjuder stiliserade rustika parkettgolv som påminner om massiva golv när de har lagts

Rustikt golv från Barlinek tillverkas av ek vars skönhet har betonats med borstning och fasning. Det har ett stort antal kvistar som utgör en dekorativ funktion. Rustika golv är tillgängliga både behandlade med olja eller lack. Trelagskonstruktion av det rustika golvet från Barlinek garanterar dess dimensionella stabilitet.

rustikt golv

RUSTIKT GOLV I INTERIÖRER MED OLIKA INREDNINGSSTILAR

  • Retro – Inredningar i den stilen är fulla av smakfulla detaljer. Ett rustikt ekgolv kommer att ge inredningen en särskild karaktär.  Stiliserade brädor ser vackra ut i stora rum. En tydlig mönster och träets struktur skapar en mysig och lockande atmosfär.
  • Country – Massiva rustika golv kännetecknar landshus. Det är viktigt att de är varma och har en tydlig trästruktur. Deras naturlighet betonas fint av borstning. För interiörer på landet bör man främst välja rustika golv i neutrala nyanser.
  • Vintage – Stiliserade golv i intressanta färger är en utmärkt bakgrund för exponering av unika möbler. Årsringar och kvistar som syns på rustika brädor utgör en dekoration i sig. Dessutom kan man med hjälp av dessa brädor enkelt markera kontrasten mellan det som är nytt och det som är gammalt.
  • Industriell – Rustik parkett är ett viktigt element som markerar den industriella karaktären av inredningen. Golvet bör se ut som att det är gjort av massiva brädor. Det är bra om kvistar och nötningar syns som tydliga spår av åldrande.

RUSTIKA GOLV FRÅN PURE VINTAGE

Designers från Barlinek skapade en unik kollektion för dem som söker ett vackert, rustikt golv.  Det återger skönhet av det naturliga, massiva träet tillsammans med dess imponerande ritning och små skador och defekter. Golv från kollektionen Pure Vintage är en perfekt dekoration för loft och lyxiga lägenheter. Det är bra att slutbehandla trägolv med en ram av träsocklar. Man kan välja lister i samma färg som golvet eller vita som utgör en kontrast mot parketten.  

rustikt trägolv

Rustika golv från kollektionen Pure Vintage utgör en utmärkt bakgrund för exponering av moderna möbler och stiliga föremål. Dessutom känner man strukturen av brädorna när man rör vid dem. Rustika golv är också varma och sköna att gå på barfota. Man ska understryka att rustika golv Pure Vintage kan läggas på vatten- och elgolvvärme.

SKÖTSEL AV RUSTIK GOLVBRÄDA

Det kan vara en bra idé att ytterligare skydda rustika golv direkt efter läggningen med hjälp av de medel som finns i Barlinek offert. Detta låter golvet behålla sin skönhet under flera år. Till vardag bör ett rustikt golv svepas eller dammsugas. Man bör inte moppa det för ofta eller blötlägga. Svårare fläckar bör tas bort med en fuktig trasa och ett speciellt rengöringsmedel – antingen med Protektor Komplet om det gäller ett lackat golv eller med Magic Cleaner om det är ett oljat golv. Det är viktigt att rustika golv rengörs med lämpliga kemikalier som inte skadar deras naturliga struktur.

rusta trägolv