fbpx

BREDA GOLVLISTER

 

Breda golvlister är mycket användbara och används bl.a. vid golvrenoveringar och har en dekorerande funktion. Breda golvlister används ofta av arkitekter som använder socklarnas stora dekorerande potential till fullo. De markeras starkt kontrasten mellan väggen och golvet vilket gör dem till arrangemangets extra dekoration.  De markerar en unik karaktär av rum i både klassiska och moderna stilar, bl.a. i industriell-, art deco-, shabby chic- eller engelsk stil.

breda golvlister

De är tillgängliga i olika färger och profiler, bl.a. vitamålade och folierade. Alla socklar är noggrant tillverkade och varar länge. Barlinek erbjuder breda golvlister även upp till 20 mm. De är 2200 mm långa och mellan 40 och 95 mm höjda.

Varje bred golvsockel som Barlinek erbjuder är urfräsad på insidan där man kan placera antennledningar. Dessutom skyddar de väggen från smuts och nötning samt förhindrar eventuell smutsintrång under golvet.

En annan fördel av golvsocklarna är enkel montering. Även personer med liten erfarenhet av renovering kan montera dem. Först ska varje golvsockel sågas enligt mått, sedan fäster man monteringsclips på väggen och monterar golvsocklar på dessa. De är färdiga att använda direkt efter monteringen och kräver inga senare behandlingar.