fbpx

CHEVRON PARKETT – ETT GOLV MED TIDLÖST MÖNSTER

Trägolv lagt i chevron mönster – som kallas också för fransk fiskben – brukade råda förr i tiden i vackra villor och palatser. Nuförtiden kommer mönstret tillbaka och upplever faktiskt sin renässans. Stavar tillsågade i 45 graders vinkel skapar en imponerande komposition, vilken i sin tur ger rummet en känsla av lätthet och elegans.

CHEVRON PARKETT BARLINEK

VAD ÄR CHEVRON PARKETT?

Chevron parkett har blivit mycket populär. Ett sådant golv är ett perfekt sätt att ändra hela rummets utseende. Äkta trä, unik karaktär och fint tillsågade stavar är huvudanledningar till att chevron parkett alltid kommer att förbli ett tidlöst golvmönster.

Det som skiljer fransk fiskben från klassisk fiskben är hur de enstaka brädorna läggs mot varandra. Lägger man klassisk fiskbensparkett är alla stavar i samma mått. Man monterar den ena brädans kortsida mot långsida på den andra brädan i rät vinkel. Chevron parkett påminner en pilspets i sin form. Detta uppnås genom att såga till stavar i 45 graders vinkel.

Parkettens färg samt storleken på enstaka brädor påverkar rummets slutliga utseende. Tack vare det stora urvalet kommer alla kunder att hitta något för sig själva. Trägolv kan förekomma i flera färger och kännetecknas av olika naturliga träegenskaper. Deras skönhet betonas med hjälp av olja- eller lackytbehandling. Golv tillverkade av naturliga material kan användas under flera år. Chevron parkett är ett bra val som fungerar både i lägenheter och hotell samt restauranger.

HUR INREDER MAN ETT RUM DÄR DET FINNS FRANSK FISKBENSPARKETT PÅ GOLVET?

Golvet har en stor påverkan på hur man uppfattar en interiör. Chevron parkett är säkert mycket dekorativ och kommer att väcka uppmärksamhet. I vilka rum kan ett sådant golv fungera bäst? Chevron är en bra lösning till klassiska retro-inredningar. Den passar till tunga möbler, gardiner och mattor. Den kan till och med vara en bra idé i mer modern heminredning där ett trägolv blir en naturlig prydnad. Chevron parkett ser fin ut i kombination med minimalistiska möbler på höga ben. Den passar utmärkt till både skandinavisk, Provance och minimalistisk stil.