fbpx

LÄGGNING AV KLASSISK FISKBENSPARKETT PÅ LIM

Fiskben är ett golvmönster som ger varje utrymme en känsla av elegans och prestige.  I Pure Classico Line kollektionen finner man trägolv som läggs i ett fiskbensmönster.  De finns i två måttvarianter: 130 x 725 mm samt 110 x 660 mm.

Tack vare Barclick-låset på långsidan och det unika Crosslock-låset på kortsidan är läggning av fiskbensparketten enkel och kräver inte att ha två olika typer av stavar (vänster / höger) som vid traditionell parkett. Golven är ytbehandlade med mattlack eller naturolja. Fiskbensparkett från Barlinek kännetecknas av varierande intensitet av naturliga träegenskaper. Träets naturliga struktur har betonats genom borstning.

Fiskbensparkett från Barlinek skall hellimmas mot underlaget. Golvet är uppbyggt på samma sätt som andra flerskiktsparkett, vilket låter att lägga det över golvvärmesystem – både vattenburet och elektriskt med värmekablar ingjutna i betongplattan.

Lösningsmedelsbaserade lim och dispersionslim får inte användas. Det rekommenderas att använda enkomponentlim av följande typer: PU (polyuretanlim), MS (silanbaserade lim), MSP (MS polymerlim) som är avsedda för limning av färdigbehandlade parkettgolv.

OBS! Brädorna skall limmas ihopa på kortsidan. Man skall använda fuktbeständiga lim i klass D3. Vattenbaserade lim får inte användas. De brädor som hellimmats till underlaget bör belastas medan limmet binder. Man kan göra det med hjälp av till exempel golvpaket.