fbpx

OM OSS – BARLINEK GROUP

Barlinek Group är en av världens ledande tillverkare av trägolvbrädor, med möjlighet att tillverka 12 miljoner m² om året.

Vår viktigaste produkt i sortimentet är Barlinek golvbrädan, som tillverkas av bästa inhemska och exotiska träslag. Golvbrädorna säljs i över 75 länder på 6 kontinenter.

Utöver golvbrädan Barlinek tillverkar gruppen också certifierat golv för idrottsanläggningar, golvlister och biobränsle av trä (träpellets och briketter), känt för sin höga kvalitet.

Barlinek lägger stor vikt vid tillämpad teknologi och att företagets färdiga produkter är ekologiska och miljöneutrala.

Ständig modernisering av anläggningen och investeringar i modern teknologi har gjort företaget till ett av de renaste inom branschen i Polen. Barlineks verksamhet visar att miljöskydd kan innebära mer för företag än bara lagstadgade krav i vissa länder, det kan vara ett viktigt inslag i en långsiktig utvecklingsstrategi.

17 000 000

Barlinek har också initierat många program inom miljöskydd och ekologisk utbildning.

Under många år nu har företaget drivit sitt 1-för-1-program, där plantering av ett träd samfinansieras för varje inköpt förpackning av Barlineks golvbrädor märkt med en logotyp med detta ekologiska initiativ. Barlineks kunders skog uppgår nu till nästan 17 miljoner träd!