fbpx

Barlinek får pris i Sverige

Polska ambassaden i Stockholm har tilldelat vårt företag Mercuriuspriset för framgång på den svenska marknaden..

Den polsk-svenska galaceremonin hölls på polska ambassaden i Stockholm torsdagen den 26 januari 2017 då två polska företag – Solaris Bus & Coach och Barlinek – fick ta emot sina pris.

”Tidigare var det vi som vände oss mot Sverige för att lära oss om företagande. Men nu är tiden mogen för polska företag i Sverige”, sa Polens ambassadör i Stockholm Wiesław Tarka. Galans värd betonade att båda företagen som fått priset utmärkte sig genom att vara moderna och innovativa.

”Den svenska marknaden är inte lätt att slå sig in på, här finns stor konkurrens från lokala företag. Trots detta har vi lyckats övertyga konsumenterna om vår kvalitet och vi behöver inte längre förklara vad Barlinek är”, sa Barbara Matusiak, Barlineks marknadschef i Skandinavien.

Det är värt att nämna att Barlinek-parkett har fått bäst resultat två gånger i oberoende test utförda av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Mercuriuspriset, en statyett som föreställer vingar, har designats speciellt för tillfället av den polska konstnären Klaudia Grygorowicz-Kosakowska. Den polska ambassaden i Stockholm kommer att dela ut det nyinstiftade priset årligen till ”entreprenörer som främjar polskt företagande i Sverige”.